Zvijezda Rusije Denis Čerišev osumnjičen da je dopingovan igrao na Svjetskom prvenstvu

SOCHI, RUSSIA - JULY 07: Denis Cheryshev of Russia celebrates after scoring his team's first goal during the 2018 FIFA World Cup Russia Quarter Final match between Russia and Croatia at Fisht Stadium on July 7, 2018 in Sochi, Russia. (Photo by Laurence Griffiths/Getty Images)

Denis Čerišev je, bez ikakve sumnje, bio prva zvijezda Rusije na proteklom Svjetskom prvenstvu, no velika priča izgleda ima nesretan kraj.
  1. Čerišev je Mundijal počeo sa klupe za rezervne igrače, a onda je zbog povrede Alana Dzagojeva u prvom meču u igru ušao nakon samo 24 minute igre i odmah postigao dva pogotka protiv Saudijske Arabije.Do kraja takmičenja pogodio je i protiv Egipta i Hrvatske, ali je Svjetska antidopinška agencija (WADA) otvorila istragu protiv njega zbog sumnji da je dopingovan nastupio na Mundijalu.

    Naime, njegov otac je nedavno izjavio da je Denis uzimao hormon rasta, a ukoliko se dokaže da ga je koristio bez ljekarske dozvole i stroge kontrole, Čerišev bi mogao dobiti suspenziju u trajanju od čak četiri godine što bi za ovog 27-godišnjaka značilo vrlo vjerovatno i završetak karijere.

    Klix.ba