STARČEVIĆ: “MLADI SU ŽELJNI DOKAZIVANJA”

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Nakon prvog testa trener Slobodan Starčević bio je relativno zadovoljan sa onim što je vidio od svojih izabranika u pobjedi nad Čapljinom od 3:1.

– U prvom poluvremenu smo dali šansu uglavnom igračima koji su igrali u jesen plus Trumić i Zlatković. Po nekom mom mišljenju mislim da smo to prvo poluvrijeme odigrali s nekih 60% snage. To se može pravdati u protivniku s manje rejtinga koji dolazi iz Prve lige FBiH, zatim u blatnjavom terenu ali i umoru. Ipak, zabili smo dva gola, promašili još  neke šanse, ali bilo je tu trke, kaže Starčević.

U nastavku susreta, tačnije drugo poluvrijeme je šansu dobilo drugih 11 igrača.

– U drugom dijelu su igrali uglavnom oni mlađi i oni novi, koji nisu igrali u jesen. Kod njih se vidjela želja za dokazivanjem, imali su više motiva i to svakako raduje, govori Starčević.

Iako ne voli da ističe pojedince, kaže da u novajlijama ima materijala i da će svakako pojačati konkurenciju.

– Ne bih nikoga da ističem, ali vidi se kvalitet kod Hajrovića, koji je u nekoliko navrata pokazao da će biti u najužoj konkurenciji. Ali tu su i ostali koji se nameću poput Omeragića, Burića, Hasanbegovića. Uglavnom sve je do njih, imat će šansu i ko se nametne dobit će šansu, kaže za kraj Starčević.

Zbog povreda duel protiv Čapljine su propustili Mitrović i Brekalo.

Naredna provjera je protiv Željezničara u utorak.

press Služba FK Tuzla City