Stari Grad: Podijeljeni obroci socijalno ugroženima

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, sekretarka organa državne službe mr Alma Destanović kao i svi pomoćnici općinskog načelnika i v.d.općinskog pravobranioca volontirali su danas u ovom udruženju dijeleći obroke korisnicima.

U čast Dana državnosti Bosne i Hercegovine Općina Stari Grad sa Udruženjem Pomozi.ba organizovala je danas svečani ručak za korisnike Restorana dobre volje smještenog u Starom Gradu. Općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić, sekretarka organa državne službe mr Alma Destanović kao i svi pomoćnici općinskog načelnika i v.d.općinskog pravobranioca volontirali su danas u ovom udruženju dijeleći obroke korisnicima.

Uz redovne obroke, Općina je korisnicima za ovaj poseban dan obezbijedila poklon pakovanja voća i tortu.

Načelnik Hadžibajrić kazao je da Općina Stari Grad ovaj praznik obilježava sa svojim građanima zbog čega je pripremljen raznovrstan program. „Odlučili smo danas podijeliti svečane obroke korisnicima ove kuhinje i sa njima podijeliti ovaj praznik. Volio bih kada bismo imali sve manje korisnika ove kuhinje, a to možemo postići ako svi počnomo da se takmičimo u dobru i dobrim projektima, umjesto što svakodnevno svjedočimo raznim aferama,“ poručio je načlenik Hadžibajrić koji je kazao da je Općina za ovaj praznik za građane pripremila i bogat kulturno-zabavni program sa KUD-om Baščaršija.

„Nakon ove aktivnosti spremili smo i defile KUD-a Baščaršija od Katedrale do Sebilja uz prigodan kulturno-umjetnički program. Svi koji vole BiH moraju stati u njenu odbranu, sve što smo odbranili 92. godine, sada moramo braniti našim znanjem i pameću“, naglasio je načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić.

Podsjećamo, prije deset mjeseci zahvaljujući odličnoj saradnji Općine Stari Grad i Udruženja „Pomozi.ba“ otvoren je „Restoran Dobre volje“ u starogradskoj ulici Mula Mustafe Bašeskije. Restoran je otvoren s ciljem pomoći socijalno ugroženim kategorijama i svim ljudima koji su u potrebi.

Među današnjim korisnicima bila je i 65-ogodišnja Munira Bešić.

„Dolazim u ovaj restoran već šest mjeseci. Imam sve riječi pohvale za rad ovih ljudi, šta god da zatražim, mogu računati na njihovu pomoć, nikad me nisu ni za šta odbili. Lijepo je vidjeti ovako svečan doček za Dan državnosti BiH i hvala Pomozi.ba i Općini što su nam ovo pripremili“, kazala je Munira.

Udruženje Pomozi.ba za vrlo kratko vrijeme postao je simbol iskrenog pomaganja ugroženim ljudima na području čitave zemlje. Svojom humanom misijom, transparentnošću u raspodjeli donacija socijalno ugroženim kategorijama ova organizacija ušla je u mnoge domove. Uvijek su tu za one kojima je potrebna pomoć. Bilo da je riječ o povratnicima, starim i iznemoglim licima, samohranim majkama, porodicama bez stalnih primanja, djeci bez roditelja, osobama sa invaliditetom, oboljelima, migrantima..

Općina Stari Grad Sarajevo zahvaljuje se kafe-restoranu Metropolis koji je izradio svečanu tortu za korisnike Restorana Dobre volje.

Politički.ba