Apple plaća influenserima da ih promovišu na TikToku

Kako bi pospiješio prodaju iPhone 12 mini telefona za koji kaže da je najmanji 5G telefon na svijetu, Apple se okrenuo TikTok influenserima.

Influnseri su plaćeni za izradu i promovisanje kratkih video filmova kojima se reklamira mali iPhone 12 s 5,4-inčnim AMOLED zaslonom. Zahvaljujući influenserima Appelov račun na TikToku koji je u aprilu imao samo 1.312 pratitelja, sada ima 366.500 pretplatnika, a četiri video filma koji su postani na njega, narasli su na 1,3 milion pregleda.

Svi ti filmovi se temelje na istom “zapletu” – neko ima mogućnost čudesnog smanjivanja stvari, a glavni uspjeh mu je smanjiti iPhone 12 u iPhone 12 mini.

Oba modela pokreće 5nm A14 Bionic SoC procesor, a osim veličine zaslona, razlika između njih je u tome što iPhone 12 ima 6 GB RAM memorije, a iPhone 12 mini 4 GB, kao i u kameri, jer mini za razliku od trostruke mare u iPhoneu 12 (Wide, Ultra-wide, Telescopic), podjeduje samo Wide i Ultra-wide kamere.

S više od 800 miliona aktivnih korisnika širom svijeta, TikTok je postao glavni promotivni kanal Applea, pa se ekipi iz Cupertina sigurno ne dopada što Trump želi banovati TikTok iz SAD-a. Vidjet ćemo šta će o tome nakon inauguracije misliti Biden.

NOOB.BA