Tuzlak iz Ukrajine: Tek kad pobiju sav narod Rusi će moći osvojiti Ukrajinu

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Piše: Almasa Hadžić

„Sve što objavljuju vaši mediji, kad je u pitanju agresija na Ukrajinu, primajte sa velikom rezervom. Jedino što je 100 posto tačno jeste da je na području Bjelorusije napravljena diverzija na željezničkoj pruzi kojom je trebao proći ogromni transport pomoći ruskoj vojsci“, kazao je za Politicki.ba naš prijatelj, Tuzlak koji dugo živi u Ukrajini, a gdje je trenutno angažiran u jedinicama teritorijalne odbrane u svom gradu.

Nije se javljao nekoliko dana. Bio je, kaže “odsutan“. Najbolje se, veli „razumije u višecjevne bacače“.

„Može ruska vojska ubijati narod i rušiti infrastrukturu svojom artiljerijom, kao što to sada rade u Mariupolju, ali, upamtite, u Mariupolj, u Harkov, Herson i još mnogo drugih gradova njihova pješadija će moći ući tek kad pobiju sav narod.

Rusi su očekivali da će ih upravo u gradovima gdje se, uglavnom govori ruski jezik, narod dočekati raširenih ruku. Očekivali su da će zahvaljujući „petoj koloni“ koje trenutno ima u mnogim gradovima u Ukrajini, slaviti pobjedu isti dan kad zapucaju ali narod je čudo.

Onaj ko zna kako su se Vijetnamci borili za slobodu, tako će se boriti i Ukrajinci pa makar to trajalo i 20 godina“.

Naš sagovornik tvrdi da je ukrajinska vojska do sada zarobila četiri ruska generala, i više od 120 visokih oficira, kao i ogroman broj vojnika.

„Dvojica dvadesetogodišnjaka, javlja mi prijatelj nedaleko od mjesta gdje sam se ja nalazio prije dva dana, stavili  bijelu krpu na pušku i predaju se. Drhte, govore da nisu metka ispalili. I, stvarno, kad im pomirišeš cijev puške vidi se da nisu pucali“, kaže naš prijatelj.

Priča o dolasku nekoliko desetina hiljada Sirijaca da se bore na ruskoj strani u Ukrajini je, kaže naš sagovornik „čista ruska propaganda“.

Navodi da se ukrajinskoj borbi za slobodu pridružio velik broj  Iškerijaca – pripadnika čečenske gerile, čijeg su vođu Aslana Mashadova, Rusi ubili 1999. godine.

„Moja supruga, koja se u vrijeme ruskog napada na Ukrajinu zatekla u Rusiji kod sina, javila mi je da trenutno imaju veliki problem oko snabdjevanja hranom.

Sin ne može podići plaću jer su im blokirane bankovne kartice.

Kaže mi da ruski mediji ne pominju stradanje pripadnika njihove vojske i mnoge ruske majke ne znaju da su im sinovi poginuli.

Upravo sam vidio šta ruski ambasador u Bosni i Hercegovini govori na vašoj televiziji. Znajte da je sve što je izgovorio taj obavještajac, koji se godinama smucara po Bosni i Srbiji, čista laž.

Nikad niko nikome u Ukrajini nije zabranio da govori ruski jezik. Ja govorim ruski otkako živim u Ukrajini i nikad me niko nije pitao niti mi prigovorio zašto baš ruski.

Ne vjerujte ruskom ambasadoru on laže“, poručio je naš prijatelj iz Ukrajine za Politicki.ba.

Politički.ba