U Tuzli počelo državno takmičenje mladih u poduzetništvu

Prvo od četiri regionalna jednodnevna takmičenja za srednjoškolce u poduzetništvu pod nazivom „Munja Business Challenge“ počelo je danas u Tuzli. Na ovim takmičenjima dvjesto srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine pokazat će kako se snalaze u rješavanju poslovnih zadataka koje su pripremili menadžeri i stručnjaci iz oblasti poduzetništva.

Učenici podijeljeni u mješovite timove sa vršnjacima iz drugih gradova će, kroz timski rad i uz pomoć mentora, osmisliti najbolja poslovna rješenja i zatim ga prezentirati stručnom žiriju i ostalim učesnicima.

Ovo je prilika da srednjoškolci unaprijede i razviju svoje vještine jer formalno obrazovanje odavno nije dovoljno da se uspješno i kvalitetno obavlja neki posao, rekla je danas na otvorenju takmičenja Slavena Vojinović, ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona.

Organizatori ovog takmičenja su “Munja” inkubatora i “Hocu.ba” info platforma. Riječ je o najvećem državnom takmičenju pod nazivom „Business Challenge“ obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i poduzetništva “Junior
Achievement” koji djeluje u preko sto zemalja.

Preostala tri regionalna takmičenja bit će održana u Banja Luci, Sarajevu i Mostaru. Pobjednički timovi od 17. do 19. marta ove godine sudjeluju u finalu u Sarajevu, a dvadeset najboljih predstavljat će BiH na Poslovnom izazovu
zapadnog Balkana u Crnoj Gori. (Bhreporter.ba)