Kako prenosi portal Otisak medicinska ekipa Hitne medicinske pomoći pozvana je na intervenciju u brčanskom naselju Brod, gdje su se pojavili u najkraćem mogućem roku, no kada su krenuli nazad, prema prostorijama Hitne pomoći vozila nije bilo.

Krađa je odmah prijavljena i prema informacijama do kojih je došao ovaj portal, policija je ukradeno sanitetsko vozilo zaustavila između Gradačca i Modriče.

Policija Brčko distrikta BiH saopćila je naknadno da je u saradnji sa MUP-om RS-a pronašla kradljivca vozila Hitne pomoći, kao i samo vozilo.

Kako su saopćili iz brčanske policije, noćas u 1.45 sati prijavljeno im je da je tim hitne pomoći došao na adresu, da bi nakon ulaska u kuću S. K. ukrao njihovo vozilo i pobjegao. Odmah je pokrenuta potraga, te su kradljivac i vozilo pronađeni na području Modriče.

– O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, nakon čega je izvršen uviđaj i otuđeno vozilo je vraćeno predstavnicima JZU Brčko. Kod S. K. (rođen 1979. godine) iz Brčkog utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 1,8 promila, te je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krađa – saopćila je Policija Brčko distrikta BiH.

Iz PU Doboj saopćili su da je S. K. iz Brčkog uhapšen na području Modriče u 3.45 sati, te da je vozilo Hitne pomoći koje je ukrao pronađeno na parkingu jedne benzinske pumpe u mjestu Skugrić.