Povećan je i broj realizovanih aviooperacija i to za 16 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine – potvrdili su Feni iz Sarajevskog aerodroma.

Kako su naveli, u proteklom mjesecu bilo je 55 posto više putnika u odnosu na juli 2021. godine, a broj realizovanih aviooperacija veći je za 29 posto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

U prvih sedam mjeseci ove godine kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo prošlo je 770.409 putnika.

– Ako uporedimo ukupan broj procesuiranih putnika u 2021. godini (767.134), već smo premašili taj nivo, što dovoljno govori koliko je povećan obim aviosaobraćaja. Iza ovih rezultata stoji predan rad uz jasan cilj i nastojanja uprave aerodroma da dostignemo pretpandemijski period u svim segmentima poslovanja – navode iz Sarajevskog aerodroma.

Ističu kako su njihovo opredjeljenje prepoznale aviokompanije kojima su ponudili atraktivne poticajne programe s ciljem prevazilaženja i saniranja posljedica koje je pandemija ostavila na kompletnu avioindustriju.

– U istom smjeru nastavljamo pregovore i s drugim potencijalnim aviokompanijama, koje su iskazale interesovanje za uspostavljanjem novih linija iz Sarajeva – poručuju iz Aerodroma Sarajevo.