UNZE: Iz Švedske postao magistar Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Univerzitet u Zenici još jednom je ispisao historiju u vremenu pandemije koronavirusa, budući da je na Islamskom pedagoškom fakultetu Osman Hodžić uspješno odbranio magistarski rad iako se nalazi u Švicarskoj.

Odbranio rad

Kako su kazali s ovog fakulteta, Hodžić je odbranio rad pod naslovom „Odnos uključenosti porodice i kvaliteta učešća učenika u mektebskoj nastavi”.

-S obzirom na vanredne mjere uzrokovane pandemijom, odbrana je održana online jer je kolega Hodžić u Švicarskoj. Temu je obradio s odgovornošću i naučno-istraživačkom zrelošću. Magistrant je pokazao zrelost i samostalan pristup u primjeni metodologije znanstvenoistraživačkog rada – poručili su s Islamskog pedagoškog fakulteta.

Posebno ističu važnost ovog rada jer su otvorena važna pitanja kvaliteta realizacije mektebske nastave.

-Nesumnjivo je da će rad biti podsticaj da se na sličan način priđe istraživanju i drugih segmenata uključenosti porodice i kvaliteta učešća učenika u mektebskoj nastavi – kažu s zeničkog fakulteta.

Sa odbrane rada u Zenici - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

U komisiji za ocjenu i odbranu rada bili su dr. sc. Mevludin Dizdarević, docent za naučnu oblast Islamska kultura i civilizacija, Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici, predsjednik Komisije, dr. sc. Izet Pehlić, vanredni profesor za naučnu oblast Pedagogija, Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici, mentor i član Komisije i dr. sc. Sedad Dizdarević, vanredni profesor za naučnu oblast Islamska kultura i civilizacija, Islamski pedagoški fakultet Univerziteta u Zenici, član Komisije.

Podsjetimo, prvi jedinstven slučaj odbrane magistarskog rada u Bosni i Hercegovini upravo je zabilježen na zeničkom Univerzitetu i to 4. aprila, kada je na Politehničkom fakultetu, također, putem videolinka Nermin Redžić postao magistar.

Prvi student

Redžić je, inače, prvi student koji je na zeničkom Univerzitetu na ovaj način stekao zvanje magistra u jeku pandemije koronavirusa u zemlji i svijetu.

Dnevni avaz