Uz klupske aktivnosti i administrativne usluge

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

S dolaskom jeseni polako oživljava rad svih bh. asocijacija u Velikoj Britaniji. Naravno, to je i slučaj s Bosanskohercegovačkim savjetodavnim centrom (BHCAC) u Londonu. Sadida Trozić, koja je menadžer, otkrila nam je kakve će se aktivnosti odvijati u klupskim prostorijama na Brentu.

Osnovne aktivnosti

– Nedavno smo na sastanku članova Odbora dogovorili plan rada i aktivnosti za naredni period. Ja bih to podijelila na dvije osnovne aktivnosti, jednu na klupske aktivnosti, a drugu na pružanje raznih administrativnih usluga našim članovima – priča Trozić.

Za sve zainteresirane članove pripremili su niz predavanja u prostorijama tokom cijele godine. Radi se o predavanjima koja tretiraju aktuelne probleme savremenog društva s kojima se svi skoro svakodnevno susreću.

Teme predavanja su i razumijevanje demencije, život s depresijom, s hroničnim bolom i izolacijom, zdrav duh u zdravom tijelu, stres i kako se nositi s tim, dugovi, nezaposlenost i porodični problem.

– Od rekreativnih aktivnosti našim članovima bih preporučila jogu za žene, a taj program počinje 8. novembra, subotom između 14 i 15 sati. Naše članice će moći koristiti i naš fitnes program za žene koji počinje 12. novembra između 11.30 i 12.30 sati. Tu će biti veselo jer će se aktivnosti odvijati uz živahnu muziku. Naravno, mislili smo i na naše članove muškarce, za koje smo pripremili tai chi koji, također, startuje 12. novembra, srijedom između 13 i 14 sati. Naši partneri u ovom projektu su Brent Mind’s Mental Wellbeing Programme, Adriana Santos-Davila-Community Engagement Worker, Brent Adult Community Education Service (BACES), Andrew Blackwood (Tai Chi and Fitness trainer) and Helen Hagger (Yoga Tutor). Osim toga, naš društveni klub koji radi dugi niz godina i u kojem se okupljaju svi naši članovi i njihovi prijatelji otvoren je srijedom i nedjeljom od 14 do 20 sati – precizira Trozić.

Pomoć za struju

Što se tiče administrativnih aktivnosti, trenutno se u kancelariji na Brentu mogu dobiti detaljne informacije o mogućnostima kako da naši građani koji su na benefitima dobiju pomoć pri plaćanju električne energije koja iznosi nekih 140 funti.

Besplatni savjeti

Također, prigodnim savjetima pomažu i našim građanima da dobiju besplatan i povjerljiv savjet po pitanju dugova i drugih finansijskih obaveza.

Kako se prijaviti

Svi naši građani koji se žele priključiti ovim aktivnostima te učlaniti u rad Bosanskohercegovačkog savjetodavnog centra (BHCAC) u Londonu mogu se javiti u prostorije na Brentu na telefon 020 8459 4201 ili putem internet-stranice Udruženja http://www.bhcac.org.uk

bhreporter/Dnevni avaz