Video / Evo kako sada izgleda lav koji je pronađen prije dva mjeseca u Budvi

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Lav, kojem su građani dali ime Simba, a koji je prije više od dva mjeseca pronađen u Budvi, raste.

– Ima obezbijeđenu njegu i veterinarsku zaštitu – navode iz Agencije za zaštitu životne sredine, koji su objavili novi video snimak lava.

Iz Agencije navode da se papiri za njegov trasport preko Holandije do prihvatilišta u Južnoj Africi završavaju, a očekuju da će od Holandije dobiti dozvolu za transport do kraja maja.

On trenutno boravi u azilu za pse na Koniku, a bit će prebačen u Holandiju, gdje organizacija Four Paws ima svoja prihvatilišta.

Lav koji je pronađen prije više od dva mjeseca


Ta zemlja je, zapravo, samo jedna od stanica koje će ova divlja mačka proći na putu do socijalizacije, kako bi mogla da bude prebačena u Južnu Afriku, gdje je prvobitno i bio plan da bude smještena.

Podsjećamo, mladunče lava koje se krajem januara izgubilo u selima iznad Budve, pronađeno je 13. februara nakon višednevne potrage u okolini tog primorskog grada, a ova prilično neobična situacija otvorila je brojna pitanja koja se odnose na krijumčarenje životinja.

Lav je, podsjećaju, životinja koja podliježe CITES konvenciji o trgovini ugroženim vrstama i prelazak granica zahtijeva posebne procedure.

Nelegalan uvoz životinja u Crnoj Gori veliki je problem. Jasno je da nadležni fokus moraju da prebace i na ovu, sve učestaliju pojavu, prenosi Telegraf.rs.