29/03/2024 15:39

BMW u gubitku od 212 miliona eura

Njemački proizvođač automobila BMW izgubio je 212 miliona eura u drugom kvartalu zbog zatvaranja privrede usljed pandemije koronavirusa i prekida prodaje vozila u drugom kvartalu.

Kompanija je saopćila da je u Kini uočen oporavak u periodu od aprila do juna. Ovo je najveće tržište za njemačkog proizvođača automobila. U istom periodu prošle godine kompanija je ostvarila profit od 1,48 milijardi eura.

BMW je u međuvremenu ponovo pokrenuo sve svoje fabrike, a direktor Oliver Cipse rekao je da je “umjereni optimista” kada je riječ o drugoj polovini godine.  On je prognozirao da će do kraja 2020. godine biti zabilježen manji profit.

– Naša brza reakcija i konzistentna upravljačka strategija omogućili su nam da ograničimo uticaj pandemije korone” u prvoj polovini godine – izjavio je Cipse.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.