29/03/2024 15:46

Briga za porodice šehida i poginulih boraca

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima sa područja Banovići, danas je počelo tradicionalno okupljanje njihovih porodica u povodu 21. decembra, Dana rudara Bosne i Hercegovine.

Pijetet prema žrtvama i porodicama trajna je misija RMU Banovići koja se osim tradicionalnog okupljanja ogleda i kroz ispunjenje njihovih očekivanja.

– Rudnik je još jednom pokazao da ne zaboravlja porodcie šehida i poginulih boraca, ne samo današnjim okupljanjem, nego i kroz zapošljavanje, stipendiranje i svaku drugu brigu o njihovoj užoj porodici, sa ili bez zahtjeva od strane porodice, ističu iz Rudnika.

Briga za 76 porodica nije svakodnevica našeg društva te ovaj čin brige ima još veći značaj i daje osjećaj sigurnosti, ističu članovi porodica i navode da im puno znači što nisu zaboravljeni i to što su obezbijedili posao za njihovu djecu.

Pored tradicionalnog prijema, za porodice je obezbjeđena i skromna novčana pomoć.

Ovim je zvanično počeo program obilježavanja Dana rudara u Banovićima. Banovići  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Banovići

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.