29/03/2024 6:30

Čestitka muftije tuzlanskog Vahida-ef. Fazlovića povodom nastupanja Nove hidžretske 1441. godine

Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, uputio je čestitku povodom nastupanja Nove 1441. hidžretske godine. Evo njenog sadržaja:

Hidžra, prelazak Vjerovjesnika islama i njegovih sljedbenika iz Mekke u Medinu, iz sredine teškoga življenja u sredinu slobode, dobra, mira i prijateljstva među ljudima, nije samo povijesni događaj ograničen na jedno vrijeme i mjesto nego je to i naša trajna inspiracija na putu postizanja zadovoljstva Gospodara svjetova i u korist Njegovih stvorenja.

Čitajući i slušajući o Hidžri, svaki put iznova prepoznajemo poruke i pouke trajno utisnute na stazi islama kojom muslimani stoljećima hode slijedeći Allahovog Miljenika Muhammeda, alejhisselam.

Jedna od njih je i težnja ka temeljitoj izgradnji svakog pojedinca a time i izgradnji zdravog, pravednog društva u cjelini. U tome su naše porodice, naše džamije i sve druge institucije plemenite misije, okrilja u koja se sklanjamo i koja nas odgajaju snažno afirmirajući moralne društvene vrijednosti.

Uz našu bogobojaznost i duboku svijest, takvaluk i znanje, međusobnu podršku i saosjećanje na tome putu, neće izostati ni Allahova pomoć, ako Bog da.

U ime Muftijstva tuzlanskog i u svoje ime, svim muslimanima želim sretnu i berićetnu 1441. hidžretsku godinu. Neka nam Allah Uzvišeni u njoj daruje Svoju milost i uputu – unese mir u naše porodice i domove.

MUFTIJSTVO TUZLANSKO

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.