29/03/2024 7:54

Članovi Predsjedništva BiH uputili čestitke povodom Bajrama

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine uputili su čestitke povodom Ramazanskog bajrama reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, muftijstvima, imamima i svim pripadnicima islamske vjere u BiH sa željom da blagdanske dane provedu u zdravlju, radosti, miru i porodičnom zajedništvu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović je čestitao Bajram uz želju da vjernici radost podijele s porodicama, prijateljima i komšijama, kako je to uobičajeno u našoj bosanskohercegovačkoj tradiciji.

Člana Predsjedništva BiH Milorad Dodik izrazio je nadu da su molitve učvrstile snagu u svakom čovjeku i svakom vjerniku da šire ljubavi, solidarnost, poštovanje i razumijevanje.

– Neka ovaj veliki praznik svima koji ga slave donese zadovoljstvo i radost, te da, u skladu sa osnovnim pricipima vaše religije, širite duh međusobnog uvažavanja i tolerancije – navodi se u čestitki Dodika.

Čestitke povodom Ramazanskog bajrama - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Povodom ovog bladana, dobro zdravlje poželio je član Predjsedništva BiH Željko Komšić u čestitki koju je uputio svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori.

– Želim Vam dobro zdravlje i da, njegujući tradiciju ovog praznika, praznične dane provedete u krugu svoje porodice i dragih ljudi. Bajram šerif mubarek olsun – napisao je Komšić.

Muslimani u BiH i širom svijeta sutra dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.