28/03/2024 23:30

Crnogorci prilagodili takmičenje u ležanju pandemiji

Kako se lijenost vjekovima povezuje s Crnogorcima, etno selo Montenegro blizu Nikšića godinama je organiziralo takmičenje u ležanju. Pošto im je ove godine koronavirus poremetio planove odlučili su epidemiološki savjesno organizirati takmičenje u samoizolaciji.

Svi sudionici moraju se pridržavati pravila koja predviđaju da sami borave u kolibi i nikamo ne izlaze te da sami održavaju higijenu smještaja i posuđa. Nema telefona ni televizora, duhana ni alkohola.

Organizator osigurava hranu za sedam dana, ali i duže ukoliko bude upornih.

– Hrana će biti zdrava, ništa pakirano ni obilno. Normalno za jedan zdrav dan. Voda je izvorska, imate je u smještaju. Knjige su dopuštene, dopušteno je i crtanje. Sve je dopušteno što je zdravo za dušu jednog čovjeka – navode organizatori iz etno sela Montenegro.
Pobjednik će dobiti skromnih 300 eura, ali će sudionik koji odustane prije trećeg dana platiti kompletan smještaj i hranu u iznosu od 105 eura

Takmičenje počinje 5. februara, a sudeći po prvim prijavama na Facebook stranici organizatora mnogo je onih koji bi „da odmore i da zato budu plaćeni“. Ipak, komisija će od prijavljenih izabrati pet do sedam takmičara.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.