Damir H. iz Gradačca osumnjičen za silovanje poznanice

Policija iz Pelagićeva podnijela je izvještaj dobojskom Okružnom tužilaštvu protiv Damira H. (27) iz Gradačca, koji je osumnjičen da je silovao poznanicu P.Z. (18) iz Modriče.


Ovaj slučaj policiji u Modriči prijavio je 19. decembra A.D. (31), prijatelj ove osamnaestogodišnje djevojke.
Iz CJB Doboj su tada ne navodeći inicijale žrtve i osumnjičenog saopštili da je Gradačanin priveden i saslušan, ali je potom i pušten da se brani sa slobode.
Po ranijim nepotvrđenim informacijama, D.H. je nesrećnu djevojku silovao 18. decembra između 19 i 20 časova, u mjestu Turić, kod Pelagićeva, a po povratku iz Gradačca, gdje su išli da popiju piće u jednom kafiću.
“On ju je silovao prilikom povratka njenoj kući. Zaustavio je vozilo pored puta, na neosvijetljenom mjestu, a potom je izvadio nož i rekao da se skine, te ju je napastvovao”, kazao je naš izvor.
Štaviše, dodao je naš izvor, prijetio je da će, ako ne pristane, upotrijebiti i pištolj. Nakon svega, odvezao ju je kući, a potom i otišao kao da se ništa nije ni dogodilo.
“Njih dvoje se poznaju već neko vrijeme i djevojka je svojim poznanicima ispričala da nije mogla da vjeruje da će Damir H. tako da postupi”, rekao je izvor blizak istrazi.
Klupko oko osumnjičenog počelo je da se odmotava nakon što je P.Z. za strahote koje je doživjela ispričala jednom od svojih prijatelja.
“Taj njen prijatelj je sve otkrio policiji. S ciljem da žrtva bude zaštićena, detalje, niti identitet nijednog lica ne možemo otkriti”, kazali su policijski izvori, koji ističu da je istragom pronađen niz dokaza koji će ići na teret osumnjičenom.
Nezvanično saznajemo i da je osumnjičeni za silovanje Damir H. tokom svog stravičnog pohoda svoju žrtvu fotografisao mobilnim telefonom.
“Nakon što je ona iz straha sa sebe skinula odjeću, osumnjičeni je uzeo telefon i fotografisao je u automobilu”, kazao je izvor blizak istrazi.

bhreporter/NN