19/04/2024 5:21

Danas u Tuzli otvorena sezona klizanja (FOTO)

Javno komunalno preduzeće „Panonika” Tuzla danas je otvorilo sezonu klizanja na Trgu slobode u Tuzli, što je obradovalo sve ljubitelje klizanja, a posebno one najmlađe.

Iako je otvorenje sezone klizanja bilo planirano 1. decembra, ipak, nepovoljni vremenski uvjeti to nisu dopustili, prvenstveno zbog kiše. Pod povoljnim vremenskim uvjetima za klizalište podrazumijeva se vrijeme bez padavina, posebno kiše, te temperature ispod 10 stepeni celzijusa.

– Iako nismo klizalište otvorili 1. decembra kako je planirano, ipak, učinili smo to danas. Uprkos tome, nismo nikada klizalište otvorili ovako rano, kao ove godine, gdje su cijene klizanja ostale iste, kao i prošle godine. Znači, radnim danom su tri konvertibilne marke za one koji nemaju klizaljke, a vikendom pet maraka, dok su dvije marke za one koji imaju svoje klizaljke, a vikendom tri marke – istaknuo je Sulejman Gavranović, tehnički direktor „Panonike” Tuzla.

Desetogodišnja Belma Gušić iz Tuzle je na današnjem otvorenju bila prva koja je zaklizala na Tuzlanskom klizalištu, te je kao velika iskusna klizačica primjetila da je, tvrdi, led nestabilan. – Jedva sam čekala da se otvori klizalište, kao što vidite da sam prva i izašla na klizanje. Predivan je osjećaj u klizaljkama stati na led, samo je led malo nestabilan, jer možemo pasti. Zbog kiše koja je neki dan padala nije otvoreno klizalište. Ali, led zbog te kiše ne bi trebao biti ovako nestabilan. Prošle godine je bio dobar i poslije kiše i nije bio ovakav. Mogla sam se klizati normalno bez straha da ću pasti i klizala sam se brže – mišljenja je mala Belma. Javno komunalno preduzeće „Panonika” Tuzla svake godine ima planiran bogat zabavni program, te su tako i ove zime planirali Božić na ledu, Dječiju novu godinu, školu osnova klizanja, „Ice Battle” – igre bez granica, maskenbal “Klizibal”, DJ disco, kao i druge vrste zabave. Klizalište u Tuzli je jedino u Tuzlanskom kantonu, kao takvo jedini je vid zimske zabave kako za najmlađe tako i za ostale građane.

 

{gallery}klizanje{/gallery}

Foto:Ahmet Bajrić Blicko

bhreporter/Dnevni avaz

 

 

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.