29/03/2024 16:05

Danski univerzitet provodi istraživanje o koronavirusu, obuhvaćena i BiH

Univerzitet Arhus iz Danske trenutno u više od 45 zemalja širom svijeta, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, provodi veliki istraživački projekt o koronavirusu, poznatom i kao COVID-19.

Cilj istraživača je utvrditi kako pandemija COVID-19 “utječe na ljude u različitim državama i kulturama, uzimajući pri tome u obzir i individualne razlike”.

Istraživači koji provode istraživanje, saopćili su da je studija potpuno anonimna, nisu im potrebni lični podaci i neće prikupljati email i IP adrese.

Potrebno je oko 10 i 15 minuta da se odgovori na sva pitanja iz istraživanja.

Novi tip koronavirusa izbio je u decembru 2019. u kineskom gradu Vuhanu, a ubrzo se proširio na više od 177 zemalja i regiona.

U svijetu je do sada potvrđeno 859.796 slučajeva zaraze i 42.341 smrtni slučaj. Od bolesti se oporavila ukupno 178.031 osoba, pokazuju podaci Univerziteta “Johns Hopkins”.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.