28/03/2024 15:16

Dvoje ljudi s kruzera umrlo od koronavirusa

Dvoje putnika s kruzera “Diamond Princess“, koji je usidren u luci Jokohama, umrlo je od posljedica zaraze koronavirusom. Riječ je o muškarcu i ženi u osamdesetim godinama, objavila je japanska javna televizija NHK.

Njih dvoje su prošle sedmice s broda prevezeni u bolnicu, gdje su i umrli.

Japanska vlada je danas saopćila da su pozitivni rezultati ispitivanja na prisustvo virusa korona kod još dva službenika administracije. U saopćenju se navodi da je jedan od zaraženih zvaničnik iz ministarstva zdravstva, a drugi iz ureda administracije. Obojica su radila na brodu.

Prethodno su pozitivni rezultati ispitivanja na virus korona bili na druga tri zvaničnika iz ministarstva zdravstva i ureda za karantin.

Ruska Ambasada u Japanu saopćila je da su još dva državljana Ruske Federacije s kruzera oboljela od virusa korona.

Putnici na kruzeru već dvije sedmice u karantinu

Putnici na kruzeru već dvije sedmice u karantinu FOTO: AFP

Na kruzeru, koji je u karantinu od 3. februara, a koji posljednjih dana napuštaju zdravi putnici, zaraženo je više od 620 ljudi, što je najveći skup zaraženih izvan kopnene Kine.

Na brodu je bilo 3.700 putnika, a oni koji su negativni na virus počeli su ga napuštati. Putnici se i danas nastavljaju iskrcavati s kruzera.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.