Ovom odlukom odobrene su rekonstrukcije postojećih transformatorskih stanica, izgradnja dva nova dalekovoda, te tri rekonstrukcije postojećih dalekovoda. Odluka je obuhvatila i nabavku prigušnica i rekonstrukciju poslovnih objekata u OP Banja Luka i OP Tuzla.

Na sjednici Skupštine odobrena je odluka Upravnog odbora o usvajanju revidiranog Finansijskog izvještaja Elektroprijenosa BiH za period 01.01.2020.-31.12.2020. godine.

Dioničari su donijeli odluku o raspodjeli dobiti za period 01.01.2020. – 31.12.2020. godine, u iznosu od dva miliona 549.143 maraka.

Riječ je o dobit iz bilansa stanja od ukidanja revalorizacionih rezervi i nije dobit iz osnovne djelatnosti, i raspodjeljuje se 509.828,60 KM za rezerve u skladu sa zakonom i Odlukom o obaveznim i posebnim rezervama kompanije a 2.039.314,40 KM u akumuliranu/neraspoređenu dobit.

Skupštini dioničara prisustvovali su predsjednik Vlade RS i predsjedavajući i član Skupštine dioničara Radovan Višković i premijer FBiH i član Skupštine Fadil Novalić, te članovi Uprave Elektroprijenosa BiH na čelu sa generalnim direktorom Matom Žarićem, kao i predsjednik Upravnog odbora Elektroprijenosa BiH, Branko Baroš.

Odobrena je odluka Upravnog odbora o prestanku funkcije vršioca dužnosti izvršnog direktora za kadrovske poslove, te donesena odluka o davanju prethodnog jednoglasnog odobrenja Upravnom odboru da se za vršioca dužnosti izvršnog direktora za kadrovske poslove imenuje Dušica Šolaja, saopćeno je iz Elektroprijenosa BiH.