19/03/2024 10:42

Evo kakvo nas vrijeme očekuje naredne sedmice: Kiša, minusi i magla

VREMENSKA PROGNOZA Jesen nam donosi promjene

U četvrtak očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost

U ponedjeljak, 24. septembra, u Bosni će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, lokalnim pljuskovima, ponegdje praćenim grmljavinom. Poslije podne prestanak padavina u Krajini, a do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini jutro sunčano, uz postepeno naoblačenje. Kiša se očekuje sredinom dana i tokom poslijepodneva.

Vjetar u Bosni u jutarnjim satima i prije podne slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni, u Posavini, Krajini i na sjeveroistoku Bosne s jakim udarima, a u ostatku dana slab promjenjivog smjera. U Hercegovini veći dio dana umjerena do jaka bura. Jutarnje temperature od 12 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 14 do 20, na jugu od 24 do 28 stepeni.

U BiH utorak, 25. septembra, očekuje se sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama Bosne i uz riječne tokove s maglom i niskim oblacima. Jutarnje temperature od 0 do 6, na jugu od 9 do 13, a dnevne od 12 do 18, na jugu od 19 do 24 stepena.

U srijedu će u BiH biti sunčano i prohladno s mrazom. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom ili niskim oblacima. Jutarnje temperature od -1 do 5, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 14 do 19, na jugu od 20 do 24 stepena.

U BiH se u četvrtak očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama Bosne s maglom. Jutarnje temperature od 2 do 7, na jugu od 8 do 13, a dnevne od 18 do 23, na jugu od 22 do 26 stepeni.

Do kraja sedmice suho i stabilno vrijeme, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Dnevni Avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.