28/03/2024 10:24

Evropska komisija predložila da se odobri posjećivanje rodbine u EU

Evropska komisija objavila je smjernice koje će omogućiti nastavak turističkih aktivnosti i korištenje hotela, restorana i plaža na siguran način u narednim mjesecima uprkos pandemiji koronavirusa.

Prema dokumentu u koji je uvid imala agencija Reuters, Evropska komisija želi da vlade zemalja EU uzmu u obzir lične okolnosti i omoguće ljudima da posjećuju rodbinu i najbliže koji žive u različitim zemljama unutar bloka.

Obnavljanje turizma - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Komisija je predložila da restrikcije na neesencijalna putovanja u šengensku zonu budu produžene za 30 dana, do 15. juna.

U dokumentu se navodi i da upotreba aplikacije za praćenje kontakata u okviru borbe za suzbijanje virusa treba da bude doborovoljna.  Napomenuto je da treba osigurati da aplikacija može da funkcionira širom EU.  

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.