28/03/2024 22:38

Foto: Nezadovoljni radnici blokirali sjevernu saobraćajnicu

Radnici uništenih preduzeća iz Tuzlanskog kantona (TK) protestuju pred Vladom TK zbog privatizacijskih pljački, neuvezanog staža i neprimanja plaća zbog čega žive na rubu egzistencije.

Oko 200 radnika uništenih firmi iz Banovića, Živinica i Lukavca blokirali su raskrsnicu na zapadnom ulazu u grad kod fabrike obuće “Aida”.

-Borac iz Banovića ne radi četiri godine. Radnici su na ulici jer im staž nije uvezan već 15 godina. Nakon poništene privatizacije pripadamo Vladi Federacije koja ne poduzima ništa. Žene nemaju od čega da žive i došlo nam je da se objesimo jer nas žive godinama trpaju pod zemlju – izjavila je Mihada Hrnjčić, radnica Borca.

Nakon redovnih protesta koje održavaju svake srijede i nakon razgovora s premijerom TK Bahrijom Umihanićem, radnici su se odlučili za radikalniji korak. Kako javlja “Avazov” reporter sa lica mjesta , neke od radnica plaču pred Vladom zbog neimaštine.

Bhreporter/Avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.