29/03/2024 7:39

Foto: U Tuzli 113.111 glasača glasa na 153 redovna biračka mjesta i 2 u odsustvu

U Tuzli su jutros otvorena 153 redovna biračka mjesta i 2 biračka mjesta za glasanje u odsustvu na kojim bi trebalo glasati 113.111 upisanih birača.

Prema informacijama iz Općinske izborne komisije nekoliko biračkih mjesta nisu otvoreni tačno u 7 sati zbog kašnjenja od po nekoliko minuta članova biračkih odbora.

– Birači ne treba da brinu jer će glasanje za onoliko vremena koliko se kasnilo sa otvaranjem biračkih mjesta biti produženo. Mi trenutno primamo informacije sa biračkih mjesta i do sada glasanje teče bez bilo kakvih incidenata – kazala nam je Meliha Pašić predsjednica Općinske izborne komisije Tuzla.

Inače birački odbori u Tuzli broje 1500 članova i njihovih zamjenika. Također formirano je 12 mobilnih timova koji će obilaziti glasače koji iz zdravstvenih ili zakonskih razloga ne mogu pristupiti glasanju. Ono što je karakteristično tokom subote, u nekoliko općina Tuzlanskog kantona, odlukom Izborne komisije, skinut je sa liste jednog broja ranije određenih članova biračkih odbora na čija mjesta Općinska izborna komisija imenovala kandidate koje je ona odredila.

Prema informacija „Dnevnog avaza” članovi biračkih odbora mijenjani su u Tuzli, Živinicama, Srebreniku, Gradačcu, a informacije o tome političke partije čiji su članovi eliminisani iz biračkih odbora dobijale su u subotu uvečer itd.

Foto: Ahmet Bajrić Blicko/Avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.