Građani se snalaze, objekti nasred trotoara

Da li je u pitanju bahatost ili nestručnst projektanata ili nebriga investitora i nadzornih organa koji prate realizaciju infrastrukturnih projekata za potrebe građana, teško je znati. Sve češće smo svjedoci da poslije izvođenja nekih radova ostane ponešto što „bode“ oči prolaznika, ali i utiče na bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Građani naviknuti na javašluk nadležnih, nerijetko, samo sliježu ramenima i ništa ne čine da nadležne natjeraju da uočene anomalije isprave. Jedni od rijetkih koji su digli svoj glas jesu mještani vogošćanskog naselja Svrake kojima je zasmetalo to što je prilikom rekonstrukcije dijela putng pravca „Svrake IV“, na sred trotoara, ostala jedna garaža.

Tek nakon „bunta“ građana nadležni su se sjetili da tu garažu pomjere sa trotoara kako u tom dijelu naselja nebi predstavljala ruglo i ugrožavalo bezbjednost građana.

Međutim, u drugim dijelovima Vogošće građani kao da su se pomirili sa nestručno izvedenim poslovima. U ulici „Merzuka Feriza“ do broja 17 trotoar je toliko uzurpiran da se njime teško mogu kretati pješaci, a pogotovo majke sa dječijim kolicima ili invalidna lica koja za svoje kretanje koriste neko od prijevoznih pomagala.

Slična situacija je i u ulici „Izeta Delića“ na njenim spoju sa Jošaničkom ulicom. Dio trotoara uzurpiran je od strane garaže izgrađene uz Islamski centar.

Uski trotoari uzurpiraju se i stubovima za semfore i druge saobraćajne oznake. Trotoarom, vrlo frekvntne ulice „Igmanska“, na njenom spoju sa ulicom „24. juna“ teško je bilo kome bezbjedno proći.

Dnevni avaz