28/03/2024 9:26

Gužve na granici Hrvatske i Slovenije: Čeka se i po 10 sati

Zbog proširenog broja zemalja na koje se odnose mjere o samoizolaciji, na granicama se stvaraju gužve, a mnogi građani čekaju već satima, javlja Dnevnik.hr.

– Stojimo tu u autobusu od 10 sati sinoć. Ne možemo nikud. Svi smo umorni i gladni. Nema uvjeta. Nisu organizirali ništa za pojesti ni popiti – rekao je o gužvama na Bregani Danijel Nikolić, koji je u Hrvatsku krenuo iz Njemačke.

Ondje navodno stoji 15-ak autobusa.

– Ne znamo zašto stojimo, pitali smo, ali nema informacija. Nije samo naš autobus. Puno ih je, a neki čekaju i od sinoć od 8-9 sati – dodao je Danijel.

Da se satima, još od noćas čeka na hrvatsko-slovenskoj granici, doznaje se i na samom prijelazu.

– Takva su pravila. Sve je veći popis zemalja na koje se mjere odnose. Svi koji dolaze, ne samo iz Italije, nego i Njemačke, Austrije, Francuske i još nekih moraju dobiti rješenje o samoizolaciji. Puno je ljudi, a samo tri sanitarna inspektora. A još je danas petak – rekao je za Dnevnik.hr sagovornik i dodao da, koliko je čuo, ništa bolja situacija nije ni na ostalim graničnim prijelazima, prenosi “Jutarnji list”.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.