29/03/2024 15:48

Horor u srednjoj školi: Odbila ga djevojka pa došao u školu s pištoljem i ubio je!

Jaylen Fryberg (15) iz škole Marysville-Pilchuck u Marysvilleu u državi Washington došao je u školsku kafeteriju naoružan pištoljem i otvorio vatru na svoje kolege.

Jedna je osoba poginula, a četvero ranjeno u napadu koji je zaustavila hrabra profesorica Megan Silberberger. Ona je dotrčala do Fryberga i uhvatila ga za ruku, nakon čega je on prvo usmjerio pušku prema njoj, a onda je okrenuo prema sebi i pucao.

Fryberg je prošle sedmice bio suspendovan iz školskog ragbi kluba jer se potukao zbog rasističkih komentara, a odbila ga je i djevojka koja mu se sviđala. Pretpostavlja se da su to bili razlozi zbog kojih je uzeo pištolj i došao u školu s namjerom da ubije, prenosi net.hr.

Ubio je djevojku koja ga je odbila. Očevici prepričavaju kako je stajao praznog pogleda dok je pucao u svoje žrtve, a oni su jednostavno padali kao pokošeni.

bhreporter / dnevniavaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.