Hrvatska neće zatvoriti granice, djevojka zaraženog mladića ima znakove

Ministar zdravstva Vili Beroš vratio se sa sastanka u Rimu gdje je, između ostaloga, razgovarao i o mogućnosti zatvaranja granica.

Rekao je kako su svi bili saglasni u tome da su mjere koje provodi italijanska Vlada adekvatne te da su usaglasili i neki zajednički koncept, ali je odbacio ideje o zatvaranju granica.

Iznio je i najnovije informacije oko zasad jedinog hrvatskog pacijenta s koronavirusom, te potvrdio sumnje u novu zarazu.

– On je u ovom trenutku stabilnog stanja, međutim čujem da njegova djevojka također ima znakove, stoga će ući u proceduru, bit će pregledana, vjerovatno testirana i vidjet ćemo što i kako dalje s njom – kazao je.

Istovremeno, hrvatski mediji navode da postoji bojazan da zaraza neće stati na jednoj do dvije osobe. Naime, sumnja se da su dvije osobe iz Krapinsko-zagorske županije koje su nedavno bile u Italiji zaražene koronavirusom, a to je potvrdio krapinsko-zagorski župan Željko Kolar. 

Riječ je o ocu i kćeri i za njih je spreman prihvat u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana.

Pored toga, tri osobe se nalazi u izolaciji na zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti “dr. Fran Mihaljević”. Izolirane osobe nisu bile međusobno povezane.

Jučer je potvrđen prvi slučaj koronavirusa u Hrvatskoj, a radi se o mlađem muškarcu koji je boravio u Milani u periodu između 19. i 21 februara.