Hurtić: Probosanske stranke u GV Doboj imat će najmanje šest mandata

Tek kad budu prebrojani svi glasački listići u Doboju znat će se da li je lista „Doboj u srcu“ dobila četvrti, ili je lista SNSD-a dobila sedamnaesti vijećnički mandat. SDS najveći gubitnik

A.Hadžić

Najveći gubitnik lokalnih izbora u Doboju, sudeći po prebrojanim glasačkim listićima je Srpska demokratska stranka (SDS).

Od nekad neprikosnovenog SDS-a u ovom gradu, ponovljeni izbori su pokazali da su u Doboju veću podršku birača, osim SNSD-a, dobile i liste probosanskih partija kao što je lista „Doboj u srcu“, zatim SDP, pa čak i SDA.

„Ne želim komentirati rezultate drugih političkih partija čije su liste učestvovale na ponovljenim lokalnim izborima u Doboju, ali mogu reći da sam izuzetno zadovoljan uspjehom liste „Doboj u srcu“ čiji sam bio nosilac.

Prema trenutnim rezultatima imamo sigurna tri vijećnika u Gradskom vijeću Doboja, a čekamo rezultate prebrojavanja određenog broja glasačkih listića kako bi smo saznali da li ćemo dobiti i četvrti mandat“, kazao nam je Sevlid Hurtić nosilac liste „Doboj u srcu“.

Hurtić navodi da ponavljanje lokalnih izbora u Doboju nije donijelo nikakve spektakularne rezultate.

„Ako se nešto ne promjeni probosanske stranke bi u Gradskom vijeću Doboja trebale imati najmanje šest mandata, što je veoma važno, posebno kad je u pitanju izbor delegata za Vijeće naroda RS-a na narednim općim izborima“, navodi Hurtić.

Rezultate liste čiji je bio nosilac Hurtić objašnjava „predanom borbom za svaki bošnjački glas“ odnosno „iskrenim razgovorima sa građanima na terenu“.

„Obećali smo i, sigurno, bar kad su u pitanju vijećnici liste „Doboj u srcu“, da ćemo grčevito zastupati interese naših birača i svih građana Doboja.

Bošnjaci moraju imati jednaka prava u svom gradu kao i ostali građani“, poručuje Hurtić.

Tek kad budu prebrojani svi glasački listići u Doboju znat će se da li je lista „Doboj u srcu“ dobila četvrti, ili je lista SNSD-a dobila sedamnaesti vijećnički mandat.

Politički.ba