28/03/2024 12:53

I danas uživajte u suncu, na jugu temperature i do 20 stepeni

Magla ili niska oblačnost očekuju u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje danas pretežno sunčano. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima lokalno će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Ljepša opća slika

Nakon svježijeg, u Bosni i mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, danju će temperature osjetnije porasti i bit će ugodnije. Iz FHMZ-a savjetuju građanima da se slojevito odjenu, kako bi se po potrebi raskomotili. U poslijepodnevnim satima ne treba pretjerivati sa aktivnostima, s obzirom na natprosječnu toplinu. Na jugu će biti sunčanije, uz ljepšu opću sliku većim dijelom dana.

Sutra magla ili niska oblačnost u Krajini, sjeveru i sjeveroistoka Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 20 stepeni.

U petak sunčano

U petak u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i u Krajini će biti magle. Vjetar slab sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 4, na jugu zemlje do 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 20 stepeni.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.