Iskoristiti mane domaćina

IZAZOV Tuzla City na iskušenju na Koševu

Meč će dočekati u vogošćanskom karantinu

Meč protiv Sarajeva fudbaleri Tuzle Cityja dočekali su u vogošćanskom karantinu. Sve je podređeno tome da se na Koševu novi premijerligaš predstavi u što boljem svjetlu i ako se ukaže bilo kakva prilika, neporažen napusti bh. prijestolnicu.

Slobodan Starčević, šef struke „Nebeskoplavih“, dobro poznaje snagu domaćina, ali i priželjkuje da bordo tim ostavi neku pukotinu u svojoj igri koja će Tuzlacima dobro doći da ih iznenade.

– Sarajevo je sigurno u ovom trenutku najkvalitetnija ekipa, ali isto tako, kada igrate protiv bordo tima, nemate problema s motivacijom. Mislim da je to idealna prilika i za nas da tako pristupimo, pokušamo ponoviti utakmicu iz Mostara i Širokog Brijega i, za razliku od tih mečeva, uspijemo postići pogodak koji bi nas približio pozitivnom rezultatu – objašnjava Starčević.

Prema njegovim riječima, Sarajevo ima i određene mane.

– Oni imaju dobar ofanzivni kvalitet, u nekoliko mečeva su postigli četiri–pet golova, tako da je to sigurno kvalitet. Ipak, ostavljaju dosta prostora koji bismo mi dobrom organizacijom trebali da iskoristimo – smatra Starčević.

Tuzla City je u Sarajevo doputovala bez povrijeđenih Nemanje Stjepanovića i Ajdina Mahmutovića, kao i prinove Voje Ubiparipa, koji zbog papirologije još ne može nastupati za „Nebeskoplave“.

Dnevni Avaz