29/03/2024 7:34

Islamska zajednica u BiH: Apelujemo na građane da ozbiljno shvate situaciju s koronavirusom

Rijaset Islamske zajednice u BiH oglasio se povodom naglog rasta pandemije koronavirusa u našoj zemlji.

– Sudeći po svim vidljivim pokazateljima, kao i po rezultatima nadležnih institucija koji nam se saopćavaju putem medija, pandemija virusa COVID-19 ne samo da ne jenjava, već se jednako širi, što izaziva dodatnu zabrinutost, saopćeno je danas iz Ureda za odnose s javnošću Rijaseta.

U saopćenju se dalje navodi:

– Usvojene mjere zaštite očigledno ne daju očekivane rezultate – ili zato što nisu dobre, ili što se ne primjenjuju. Zdravstveni radnici su na granici izdržljivosti i bojimo se da će početi popuštati i gubiti dah. Istovremeno, razumijemo i oboljele i njihovu želju i očekivanja da im se pomogne, da im se pruži adekvatna zaštita i da dobiju potrebni tretman. Stoga još jednom upućujemo apel nadležnim državnim institucijama da izvrše dodatnu analizu usvojenih mjera prevencije od zaraze i da ih preispitaju, da vide da li su adekvatne. Takođe, apelujemo i na građane da krajnje ozbiljno shvate dramatičnu situaciju u kojoj se nalazimo i da se dodatno angažiraju na zaštiti sebe i drugih od virusa koji hara, čak i više nego se to traži od njih. Naime, samo zdravi će se moći nastaviti boriti i, akobogda, izboriti s teškim izazovom s kojim se suočavamo, stoji na kraju današnjeg saopćenja.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.