28/03/2024 13:42

Jesu naše džamije zatvorene, ali večeras se otvara osam dženetskih vrata (FOTO)

Top s brda Kicelj u Tuzli označio je početak svetog mjeseca ramazana. Tradicija nije prekinuta uprkos složenoj epidemiološkoj situaciji, a plotuni iz topa označavat će do kraja ramazana vrijeme iftara.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, hafiz Ahmed ef. Huskanović naglasio je kako se ljepota ramazana neće umanjiti ni u danima kada hara pandemija koronavirusa.

– Molim Allaha, dž. š., da nam u ovom mjesecu podari mnogo zdravlja, rahatluka, dobrog raspoloženja i da nas sačuva od ovog iskušenja u kojem se trenutno nalazimo. Nadam se da ćemo imati veoma lijepih trenutaka u ramazanu –  rekao je ef. Huskanović, dodavši kako je ovo jedan od najspecifičnijih ramazana koji počinjemo i koji ćemo pamtiti.

Ahmed ef. Huskanović - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Ahmed ef. Huskanović

– Specifično jeste, ali danas sam od jednog kolege čuo jednu lijepu izjavu i ponovit ću je: Jeste da su naše džamije zatvorene i mi smo najčešće zatvoreni u svojim kućama, ali Allah, dž. š., s akšam-namazom večeras otvara osam dženetskih vrata i vrijednost ramazana neće nimalo biti umanjena. I zato iskoristimo ga razgovarajući sa sobom, sa svojim najbližima u porodici, iftareći sa svojim najbližima u porodici, imamo sigurno veoma mnogo toga što smo u ovom nekom vremenu možda i zaboravili i zapostavili. Nadamo se da će se što prije ova epidemiološka situacija promijeniti – poručio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.