Kojović oštro demantirao Čedu Jovanovića: BH blok neće biti sredstvo u rukama propalih političara iz druge države

Na izjavu Čedomira Jovanovića da je BH blok u dogovoru sa SDA i DF-om u Mostaru u nekim izbornim jedinicama reagirao je Predrag Kojović.

– Čedomir Jovanović duboko kompromitovanoj koaliciji SDA i DF-a želi priskrbiti zrno moralnog kredibiliteta tako što spinuje da su u tajnoj koaliciji s BH blokom. On tako pokušava uvjeriti njihove dosadašnje birače da ne odustanu od njih, kao što su odustali u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihaću… S druge strane, birače BH bloka želi odvratiti od glasanja za nas, jer bi time politički moralni imperativ koji smo pred sebe postavili bio urušen – kaže Kojović.

On tvrdi da je moralni imperativ poslati poruku: “Ne nacionalnim strankama“.

– Iza tog „NE“, najčvršće stojimo upravo u Mostaru. Ne samo zato što su nacionalne, već zato što su kriminogene, nepotističke i što opstaju na strahu i ucjenama i što su odgovorne za to što se izbori u Mostaru nisu održali 12 godina, za šta smo se teškom mukom izborili upravo mi, a prije svih naša Irma Baralija. To ničim ukaljati nećemo – kazao je.

Čedomiru Jovanoviću preporučuje da u Srbiji spinuje protiv Aleksandra Vučića, s kojim je u koaliciji, ako mu je zaista do građanske BiH.

– Radeći protiv BH bloka, on se ustvari bori protiv takve Bosne i Hercegovine. BH blok nije nikakva injekcija za oživljavanje propalih, moralno i na svaki drugi način kompromitiranih političkih projekata. Pogotovo nećemo dopustiti da to bude u rukama istih takvih političara iz drugih država – tvrdi Kojović.

Inače, Jovanović je na FTV-u sinoć kazao da će BH Blok i Koalicija za Mostar u nekim izbornim jedinicama zajedno nastupati.

-Koalicija za Mostar je pomirila neke politike koje su doskora bile nepomirljive. Sada su na jednoj listi i Bakir i Komšić, a napravili su u Mostaru dogovor s Našom strankom i SDP-om za neke izborne jedinice. Ono što nije moglo da se desi u Sarajevu, desilo se u Mostaru- izjavio je u programu FTV-a Jovanović.

Dnevni avaz