29/03/2024 12:23

Krvoproliće u Njemačkoj: Ubijeno devetero ljudi, napadač i još jedna osoba pronađeni mrtvi

MASAKR U gradu Hanau

Zasad nije jasno je li riječ o terorizmu

Napadač osumnjičen za ubistvo devet osoba u zapadnom njemačkom gradu Hanauu pronađen je mrtav u svom domu, objavila je policija u četvrtak.

Još jedno tijelo pronađeno je u kući napadača u Hanauu, gradu istočno od Frankfurta gdje su se odvijale pucnjave.

– Nema naznaka da su umiješani i drugi osumnjičeni. Jedna od dvije pronađene mrtve osobe vrlo vjerovatno je počinilac – objavila je policija na Twitteru.

Ukupno je 11 mrtvih – 9 žrtava, napadač i jedna osoba čije je tijelo pronađeno uz napadača.

Informacije policije upućuju na to da je napadač počinio samoubistvo u svojoj kući nakon što je pobjegao u automobilu, ali motiv napada nije jasan.

Masakr se dogodio 22 sata u najmanje dva oružana incidenta u gradu Hanauu u Njemačkoj, javlja ”Bild”. Vlasti su potvrdile da je u vatrenom obračunu povrijeđeno najmanje petero ljudi.

Prema navodima lokalnih medija, zločin se dogodio u dva šiša bara, a neki su objavili i da se pucalo na centralnom trgu u dijelu grada poznatom kao Keselštadt. 

Navodno je prvo napadnut nargila bar “Midnight” u centru grada Hanaua, gdje su upucane tri osobe. Počinilac je potom otišao do Keselštadta i ušao u drugi šiša bar, “Arena Bar & Caffe”, gdje je ubio pet osoba.

Kasnije je još jedna osoba umrla od zadobivenih povreda.

”Bild” piše kako je napadač njemački državljanin, da su u njegovom automobilu pronađeni časopisi o municiji i pištoljima te da je imao dozvolu za oružje za lov.

Svjedoci navode kako su čuli na desetke pucnjeva.  

Na mjesto zločina došao je veći broj policijskih i drugih interventnih vozila, a prema prvim informacijama, jedna osoba je privedena. ”Bild” javlja da su angažirani i policijski specijalci te da grad nadlijeće helikopter.

Embedded video

Avaz.ba

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.