29/03/2024 15:07

Malić: Da su odgodili komemoraciju u Potočarima, tuga se ne bi mogla izdržati

Organizacionog odbora  (OO) za obilježavanje 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima “Sigurne zone UN-a” Srebrenica iz jula 1995. godine donio odluku da će komemoracija, dženaza i ukop biti organizirani 11. jula u Potočarima uz uvažavajuće mjere, koje budu na snazi. Ovu odluku su s olakšanjem prihvatile majke Srebrenice i sve porodice žrtava.

Nura Mustafić iz Bajramovića kod Srebrenice, kaže da ovih dana bolju vijest nije čula.

Kaže da je, dok su mjere zabrane na snazi, sve vrijeme razmišljala da li će biti komemoracija.

Osim čestih posjeta kompleksu u Potočarima za nju je 11. juli poseban dan, jer je podsjeća na ukop njena tri sina i muža.

Mustafić: Ukopala tri sina i muža - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Iša Omerović iz Dugog Polja kaže da je strahovala da 25. godišnjica genocida neće biti održana.

– Da je odgođeno ovogodišnje obilježavanje za nas majke i sve porodice žrtava to bi bila još jedna bolna rana i hvala Bogu neće se to desiti, a mi se već spremamo za 11. juli – kaže Omerović.

Omerović: Već se spremamo za 11. juli - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Šuhra Malić iz Pećišta kroz plač se zahvaljuje članovima OO i svima koji su učinili da se ne odgađa komemoracija.

– To bi za nas bila još jedna teška bol, kojeg mnoge majke krhkog zdravlja, kao moje, ne bi mogle izdržati. Zbog koronavirusa Memorijalni centara dva mjeseca je zatvoren, još da su odgodili komemoraciju, tuga se ne bi mogla izdržati – dodala je Malić.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.