28/03/2024 17:32

Malik Obama: Barak Obama je hladan i okrutan čovjek

Barak Obama je hladan i okrutan čovjek koji je svoju porodicu u Keniji napustio u trenucima kada joj je pomoć bila najpotrebnija, tvrdi Malik Obama, polubrat bivšeg predsjednika SAD. Barak i Malik Obama (Barack) su braća po ocu, kenijskom ekonomisti Baraku Huseinu Obami Starijem (Barack Hussein), koji je 1982. godine poginuo u saobraćajnoj nesreći, a upoznali su se 1985. godine.

U izjavi za “NewYork Post”, 62-godišnji Malik Obama rekao je da se njegov polubrat, sa kojim više nije u dobrim odnosima, “obogatio i postao snob”.

– Vidio sam da je on vrsta osobe koja želi da je ljudi obožavaju. Njemu je potrebno da ga obožavaju, a ja to ne radim. Ja sam mu stariji brat, i to ne činim – rekao je Malik Obama, čiji su se opširni memoari, pod naslovom “Nevaljali veliki brat iz Kenije”, pojavili na “Amazonu” 11. jula, kao samizdat i bez velike pompe.

U knjizi od 435 stranica, Malik obrađuje postepeno zahlađenje odnosa između njega i Baraka Obame, koje je kulminiralo time što je Malik javno podržao Donalda Trampa (Trump) na prošlim predsjedničkim izborima u SAD 2016. godine. Malik i danas podržava Trampa.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.