29/03/2024 0:58

Mašić: SDP će tražiti smjenu premijera FBiH, Fadila Novalića

Na današnjoj press konferenciji u organizaciji SDP-a BiH zatražena je smjena premijera FBiH Fadila Novalića.

To je novinarima kazao šef Kluba SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH Damir Mašić koji je kazao da je konferencija organizirana ispred zgrade Parlamenta jer novinarima ne bi dopustili ulaz.

Mašić: Traži odgovore - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– U vrijeme dok sve kafane rade, parlament zasjeda online, to je samo jedan od dokaza da se radi o organizovanom pokušaju zataškavanja dešavanja i afera iz zadnja dva mjeseca – kazao je Mašić ustvrdišvi da će danaz pokrenuti icijativu za Novalićevu smjenu.

Zastupnica Mira Grgić kazala je kako je 30. aprila podnijela zahtjev za održavanje hitne sjednice s jednom tačkom dnevnog reda i to o potencijalnim nezakonitosti u poslovanju Vlade FBiH i svih institucija ispod nje, a čiji je cilj bio zaustavljanje mogućnosti nanošenja štete kroz nelegalno trošenje sredstava.

– Poseban dio u ovoj priči su hitne nabavke, a svoju šansu su vidjeli drvoprerađivači, advokati, malinari ili je šansa vidjela njih. Ne želimo biti paravan nesposobnoj vladi, već korektiv vlasti – kazala je Grgić.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.