Milica je prva beba u Trebinju rođena u 2021., na poklon dobila zlatnik

Prvu bebu koja je rođena u Trebinju u ovoj 2021. godini, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić darovao je zlatnikom.

Milica je kćerka Alise i Milenka Radete, na porodu je bila teška dva kilograma i 800 grama, a na svijet je došla jučer u 9.40 sati i treće je dijete majke Alise.

– Moj zlatnik je Milica. A kući imam još dva zlatnika – djeteta. Porođaj je protekao u najboljem redu, a što je najbitnije i veliko hvala medicinskom osoblju – izjavila je ponosna mama Alisa.

Porođaj je protekao u najboljem redu

Prema riječima gradonačelnika Ćurića, sretan je što su poslije Milice u trebinjskom porodilištu na svijet došla još dva mala Hercegovca.

– Ako je suditi po ovim prelijepim događajima, možemo se nadati da će ove godine biti više beba nego u prethodnoj i da što prije prođe pandemija koronavirusa, a mi ćemo se u Gradskoj upravi potruditi što više možemo da podržimo njihove roditelje – istakao je Ćurić.

Prošle godine rođeno 277 beba

On je sa vršiocem dužnosti direktora Bolnice Trebinje Nedjeljkom Lambetom, obišao i druge pacijentkinje koje se nakon porođaja oporavljaju na Odjeljenju za ginekologiju i akušerstvo Bolnice Trebinje.

Nedeljko Lambeta, vršilac dužnosti direktora Opće bolnice Trebinje rekao je da je protekloj godini u ovoj ustanovi rođeno 277 beba, kao i da se zbog pandemije veći broj djece rađao u okolnim bolnicama.

– Ova godina krenula je dobro, tri bebe, ako Bog da danas očekujemo još dvije i sutra jednu. Nadamo se da će se taj trend nastaviti i u narednim danima i u narednim mjesecima – zaključio je Lambeta.

Dnevni avaz