Montaže: Naser Orić ima pasoš Srbije

„Po tome kako je kvalitetno napravljena ova fotomontaža, uvjeren sam da je to djelo srbijanskih službi. Radio sam nekad u MUP-u Srbije i znam šta su u ono vrijeme njihove slujžbe bile spremne uraditi”.

„Izgleda da Srbija nema većih junaka i heroja, pa traže da im ja na Facebooku reklamiram državu.

Svašta sam do sada doživljavao od srbijanskih obavještajnih službi i medija, raznih njihovih budala kojima su društvene mreže jedini način da neko za njih sazna, ali ovo što vidim, zaista je metastaza bolesne opčinjenosti mojom ličnošću“, kazao nam je danas ratni komandant Srebrenice Naser Orić, nakon što mu je stigla fotografija skinuta sa jedne FB stranice na kojoj on, navodno, pod srbijanskom zastavom u rukama drži pasoš države Srbije.

Kaže da su mu snimak poslali prijatelji iz Berlina, a da su fotografiju skinuli sa jedne reklamne FB stranice.

„Moj prijatelj mi ja rekao da se fotografija pojavila u trenutku kada je on ušao na stranicu firme koja je reklamirala odjeću  po sniženoj cijeni.

Istovremeno na stranici je izašla ova moja fotografija, ali je on odmah uradio screenshot i poslao mi je.

Kazao mi je da se zainteresirao o čemu je riječ pa se, vodeći se reklamom, registrirao na stranici i došao do podataka da se novac za navodno kupljenu odjeću treba uplatiti na neki račun u Litvaniji što ukazuje da je u pitanju jedna od hiljada prevarantskih firmi u svijetu.

Nekoliko njih je, kasnije, također ulazilo na stranicu firme gdje im je redovno izlazila reklama na kojoj ja, kakvog li cirkusa, eto, držim pasoš koji mi je dala država Srbija“, navodi Orić.

Kaže dalje da se nije „ni nasekirao, ni iznenadio“ fotomontažom jer, bar jednom mjesečno mu sa društvenih mreža stigne neka foto ili pisana provokacija, koja, ubjeđen je, dolazi iz krugova srbijanske obavještajno-medijske propagande.

„Po tome kako je kvalitetno napravljena ova fotomontaža, uvjeren  sam da je to djelo srbijanskih službi.

Radio sam nekad u MUP-u Srbije i znam šta su u ono vrijeme njihove slujžbe bile spremne uraditi.

Da ne govorimo o sadašnjem vremenu digitalizacije kad te službe imaju cijele „brigade“ ljudi ne samo u Srbiji, već po cijelom svijetu, koji se bave svim i svačim.

Nažalost, njihove službe i njihovi mediji koji su im podređeni odavno su ušli i u BiH.

Ono što su mi javili moji prijatelji ovaj snimak je, navodno, reklamirao PinkRS“

Ne zna tačno, gdje je nastala njegova fotografija u bijeloj majici koja se vidi na snimku, ali mu se čini, kaže, da je riječ o jednom od okupljanja u Nezuku pred polazak Marša mira, gdje je montažom srbijanske zastave vješto sakrivena pozadina mjesta na kome je fotografiran.