Na Gradskom groblju Trnovac sahranjen ugledni neurolog, dr. Adnan Burina (Foto)

U prisustvu velikog broja rodbine, kolega, prijatelja i poštovalaca, danas je na Gradskom groblju Trnovac u Tuzli sahranjen ugledni neurolog, Tuzlak Adnan Burina.

Ispraćaj je priređen ispred Komemorativnog centra u Tuzli, a prigodnim riječima, vrlo emotivno, uime kolega iz UKC-a i prijatelja, oprostila se dr. Mirjana Vidović.

Među ostalim kazala je kako “ne postoji osoba koja je dobila utakmicu sa smrću, pa nije ni Adnan Burina. Ali, on je utakmicu izgubio prerano, prije njenog kraja”, dodavši kako je kao kolega i prijatelj bio veoma cijenen i omiljen.

Humka poštovanog tuzlanskog liječnika, koji je u 59. godini preminuo prošlog četvrtka od posljedice koronavirusa, prekrivena je velkim brojem vijenaca i buketa cvijeća, među kojima je i kolega i prijatelja s portala TuzlaLIVE, čiji je bio kolumnista.

Mešu prisustnima bio je i generalni direktnor UKC Tuzla, dr. Vahid Jusufović.

Posljednjem ispraćaju prisustvovale su, među ostalima, kćerke Amila i Ajla, ali ne i supruga Amela, koja se sa sinom Adianom nalazi u UKC Tuzla, gdje se liječe od virusa korona. (TL – Foto: Miro Petrović)

Tuzlalive