Na Sajmu turizma u Sarajevu servirat će se 13.000 palačinaka za Ginisov rekord

MANIFESTACIJE Kantonalno javno preduzeće „Skenderija“

Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića

Kantonalno javno preduzeće „Skenderija“ i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turističke berze.

U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa, osim Centra „Skenderija“, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.

Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane „Mirza Delibašić“; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije.

Posjetioci će za vrijeme trajanja Sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje.

Osim toga, na Sajmu će se predstaviti i inozemni turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama – najavili su organizatori.

Dnevni Avaz