Najbolji učenici kod gradonačelnika: Muzička škola prepoznatljiva po odličnim rezultatima

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je prijem za najbolje učenike Muzičke škole i one koji su ostvarili zapažene rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Gradonačelnik je čestitao svim nagrađenim učenicima i istakao da su oni, osim muzičke, izuzetno uspješni i u redovnim školama.

– Dobili smo informacije da je Muzička škola u Trebinju postala prepoznatljiva i cijenjena širom RS po odličnim rezultatima koje postižu učenici zajedno s profesorima ove škole. Grad Trebinje je ove godine pripremio novčane nagrade za najbolje učenike, koji sigurno zaslužuju našu pažnju – rekao je Ćurić.

Učenica generacije Srednje muzičke škole „Trebinje“ Anja Riđišić kazala je da je izuzetno ponosna što joj je pripala ova titula te da planira da upiše Muzičku akademiju u Novom Sadu.

– Moram priznati da je protekla godina bila teška jer je pandemija koronavirusa usporila naše radove i nekada je bilo nemoguće ispratiti časove klavira preko Vibera. Uprkos tome, uspjeli smo otići na razna republička i međunarodna takmičenja i predstaviti našu školu u najboljem svjetlu – dodala je Anja.

Sonja Marković, profesorica klavira u Muzičkoj školi „Trebinje“, rekla je da je ponosna na ostvarene rezultate i brojne osvojene nagrade.

– Osvojili smo 37 nagrada na sedam međunarodnih festivala u Španiji, Portugalu, Makedoniji, Bugarkoj, Srbiji i BiH. Mogu sa sigurnošću tvrditi da smo mi najuspješnija muzička škola u RS – istakla je Marković.

Dnevni avaz