Neobična akcija kod Srpca: Selo nagrađuje svoje najbolje učenike

Akcija “Najbolji đak” , koju je prošle godine pokrenulo Udruženje građana “Moje Nožičko”, značajno je proširena. Udruženje je uz pomoć sela organizovalo izlet za 70 učenika iz Nožičkog i susjednog Starog Martinca sa kojima su proveli jedno nezaboravno popodne.

Mališani su posjetili etno selo “Krug ljubavi” u Nožičkom, a obišli su i voćnjak površine od 45 hektara. Veći dio vremena uživali su igrajući bilijar, stoni fudbal i stoni tenis, te na bazenu, odbojkaškom i fudbalskoM igralištu uz sendviče, slatkiše i osvježenje.

Predsjednik udruženja Velimir Mikulić kaže da su na ovaj način željeli da obraduju sve učenike iz dva susjedna sela, a nisu propustili da ponovo nagrade najbolje među njima koji su završili osnovnoškolsko obrazovanje.

– Ove godine imali smo četiri odlična učenika u završnim razredima a posebno se istakla Kristina Knežević koja je dobila na poklon knjigu i novčanu nagradu od 200 KM. Ostale đake smo takođe nagradili knjigama čuvenih domaćih i stranih pisaca, a radi se o odlikašima Marku Ćosiću, Maji i Sonji Savić, rekao je Mikulić.

Učenici na izletu

Novčanu nagradu je drugu godinu zaredom donirao mladi srbački privrednik Milomir Knežević a pomoć u organizaciji druženja su pružili i drugi privredni subjekti i pojedinci.

Mikulić se nada da će ovaj način druženja sa djecom postati tradicionalan.

– Ove godine smo pozvali stotinjak učenika na izlet, ali nisu se svi mogli odazvati našem pozivu. Nadam se da će nas iduće godine biti još više i da ćemo provesti još jedan prelijep dan u prirodi – rekao je Mikulić.

Ovu akciju podržalo je nekoliko srbačkih i banjalučkih preduzeća, prvenstveno u doniranju hrane i pića, te knjiga i drugih poklona.

Dnevni avaz