NEUM KRCAT: BOSANCI I HERCEGOVCI ISPUNILI PLAŽE, HOTELIJERI ZADOVOLJNI (FOTO)

Neumske plaže ispunili su turisti koji su uglavnom tokom jutra i sinoć pristigli iz drugih bosanskohercegovačkih gradova.

Njihova brojnost u poređenju s prošlogodišnjom u ovo doba godine ipak je značajno manja, ali je zahvaljujući posljednjim odlukama vladajućih struktura u susjednim zemljama, mnogo bolja u odnosu na prije pet ili deset dana ili na što se očekivalo nakon što je nastupila pandemija koronavirusa.

Hotelijeri u Neumu zadovoljni su razvojem situacije tokom ove sedmice. Direktor hotela ”Sunce” Luka Prkačin u razgovoru za Anadolu Agency (AA) ističe da je posljednjih dana interesovanje veliko, te da je i buking sve veći.

“Najave su sad dosta dobre i vjerujem da ćemo uspjeti ‘izvući’ ovo srce sezone, te na kraju imati bolje stanje nego što smo se nadali. Imamo i male probleme jer dosad nismo mogli pretpostaviti kakva sezona nas očekuje, pa dosad nismo tražili sezonske radnike. Već sada je vidna potreba za njima i vjerovatno ćemo uspjeti, bez obzira što su se mnogi od njih u ovom vremenu snalazili tražeći druge poslove. Ipak, vjerujem da ćemo zadovoljiti potrebe za radnom snagom u Neumu i zaleđu“, izjavio je Prkačin, napominjući i kako je u hotelu na čijem je čelu svaki krevet bio rezervisan od 15. aprila do kraja oktobra, što je, nažalost, propalo zbog dolaska COVID-a 19.

Dnevni avaz