16/04/2024 6:14

Novi kontejneri i kamion za odvoz smeća

Zahvaljujući podršci Gradske uprave Bosanska Gradiška i Razvojne agencije RAGA, Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ kupilo je opremu i sredstva za rad u vrijednosti od 100.000 KM.

Gradonačelnik Zoran Adžić rekao je da je iz gradske kase u protekle tri i po godine u ovo preduzeće uloženo blizu milion maraka. Razvojna agencija RAGA aplicirala je kod Fonda za zaštitu životne sredine za projekt nabavke opreme u visini od 100.000 KM. Projekt je upravo i realiziran.

– Fond je odobrio grant od 70.000 maraka, Gradska uprava je uplatila 17.000 KM, a „Gradska čistoća“ preostalih 13.000 maraka. Tim sredstvima kupljen je kamion autopodizač za teže i veće kontejnere, deset kontejnera zapremine pet kubika, 16 plastičnih kontejnera od 1,1 kubni metar za gradsko područje i jedan rostfrajni kontejner za klaonički otpad – rekao je Adžić.

Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“, rekao je da je nabavkom novog kamiona autopodizača riješen veliki problem, jer su ti poslovi do sada rađeni vozilom starim 35 godina.

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.