29/03/2024 5:51

Obilježeno devet godina OS BiH

Postrojavanjem vojnika i dodjelom nagrada nazaslužnijim u protekloj godini danas je u kasarni Rajlovac kod Sarajeva obilježeno devet godina postojanja Oružanih snaga BiH.
Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH general Anto Jeleč i ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić istakli su da su Oružane snage BiH u protekloj godini sve povjerene zadatke uradile krajnje profesionalno i odgovorno, počevši od pomoći civilnim strukturama tokom poplava do zadataka u mirovnim misijama.
Oni su ponovili da su Oružane snage BiH zajedno sa međunarodnim institucijama i partnerima nastavile uspješno uništavanje viškova municije i naoružanja, te su značajno unaprijedili stepen bezbjednosti u skladištima.
Osmić je, čestitajući pripadnicima Oružanih snaga BiH, istakao da svaka nova godišnjica pokazuje da to nije samo praznik Oružanih snaga, već sve više svih građana BiH.
Nakon svečanosti pripadnici Oružanih snaga BiH za prisutne zvanice izveli su pokaznu vježbu izvlačenja povrijeđenih vojnika i njihov transport vojnim helikopterima.

bhreporter/Srna

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.