28/03/2024 16:58

Očekuje se rekordna sezona: Gosti iz cijele BiH i zemalja regije dolaze u Visoko

I prethodnog vikenda Bosanska dolina piramida u Visokom je privukla veliki broj posjetilaca iz cijele Bosne i Hercegovine, a među gostima koji su se zaputili preko granice da bi posjetili arheološke i turističke lokacije u Visokom.

Spas od vrućina

Najviše je bilo gostiju iz Srbije, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i Slovenije. I dok smo razgovarali s brojnim gostima koji su spas od ljetnih vrućina pronalazili u parku “Ravne 2”, sreli smo dr. Semira Osmanagića u društvu s poznatim glumcem Draganom Marinkovićem Macom.

– Ovo mi je prvi dolazak, a nekada sam se i šalio na račun ovih otkrića, jer kad imaš tu logiku stvari, kad kažeš piramide, onda pomislimo na faraone, Egipat. Ipak, ovo je itekako zanimljivo otkriće, predivna stvar i prelijepo utrošen dan u obilasku lokacija. Neke stvari sam naučio, bilo mi je veliko zadovoljstvo i povratnik sam ovamo u potpunosti – ispričao nam je svoje impresije nakon posjete.

I ove godine Bosanska dolina piramida je jedna od najposjećenijih destinacija u našoj zemlji, a nakon prošlogodišnjih rekordnih 85.000 posjetilaca, očekivanja od ove sezone su i prelazak magične brojke od 100.000.

– Ove godine očekujemo ponovo rekordnu sezonu i više od 100.000 posjetilaca. Svemu tome doprinose i posjete poznatih sportista, umjetnika, kao i ljudi iz javnog života. Naravno, i ove godine spremamo iznenađenja, a riječ je o turniru u basketu koji smo već najavili, na kojem očekujemo NBA košarkaše iz regiona, a u planu je da turnir bude održan sredinom septembra – potvrdio nam je dr. Osmanagić.

“Devetak”  dobio fotografiju za uspomenu s Macom i Osmanagićem


Mistični tuneli

I dok su grupe gostiju osvježenje i energiju tražili u mističnim tunelima „Ravne“, drugi su se odlučili na obilazak i uživanje u brojnim sadržajima parka “Ravne 2”, uz komentare da je Bosanska dolina piramida čarobno mjesto koje vrijedi posjetiti.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.