29/03/2024 7:13

Odmor u ljekovitoj vodi poslije pandemije najbolja je psihoterapija

Nakon dva mjeseca izolacije i brojnih naredbi koje su građani morali poštovati zbog pandemije koronavirusa, život se polako normalizira.

Tako je i na kompleksu „Termi“ u Gračanici, koji se nalazi u prirodnom okruženju Sprečkog polja, daleko od gradske vreve. Dva otvorena bazena i jedan zatvoreni te jedan manji u koji sa dubine od 380 metara, u vidu gejzira dotiče ljekovita termo-mineralna voda stalne temperature od 37 stepeni Celzijusa, mjesto su za odmor, rekreaciju i liječenje.

Prvog dana ove sedmice, kada je bilo otvorenje, bilo je 20-tak kupača koji kažu da su s nestrpljem iščekivali ovaj vid relaksacije.

Jedni od prvih gostiju nakon pandemije na "Termama"  - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

– Mi smo spremno dočekali početak turističke sezone. Sve je, što bi rekli ljudi, pod konac uređeno i očišćeno, dezinficirano. Prvi gosti već dolaze, čeka se lijepo vrijeme, pa da po svim propisima krene sezona na „Termama“. Bazeni su očišćeni, oprani i napunjeni vodom, na 100 metara kvadratnih vode moći će stati 10-15 ljudi. Jeste to mali broj, ali pravila su takva. I ležaljke će biti jedna od druge udajene po 2 metra – kaže direktor „Termi“ Besir Delić.

Ističe, kako će upravo “Terme”, odnosno ljekovota i topla voda za sve koji dođu na ovom mjesto biti kao mehlem na ranu, odnosno mjesto za psihološko opuštanje, poslije izolacije i života među četiri zida. Samo da kiše stanu padati.

Dnevni avaz

Pretplatite se na BH-Reporter

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Dobrodošli na BHReporter

Izgleda da upotrebljavate program za blokiranje oglasa. Sadržaj našeg portala za sve čitatelje je u potpunosti besplatan. Stoga, jedini izvor prihoda našeg portala su oglasi koji omogućava kontinuiran i neometan rad redakcije te osiguravaju nezavisno i nepristrasno novinarstvo.